A pinot noir szőlőt szeptember közepén szüreteljük optimális – nem túl érett – érettségi állapotban, hogy megőrizhessük a gyümölcsösségét. A pinot noir könnyedebb, világosabb színű, egyedi stílusú bor.

Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedünk. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, amely azt jelenti, hogy finoman maceráljuk a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, melyet utána tölgyfahordóban érlelünk.

Színe élénk rubin színű. Friss, fűszeres, gyümölcsös illat jellemzi. Ízében kerek, bársonyos, finom tanninok mellett egy kevés édes érzet teszi jól fogyasztható borrá.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 16-18ºC.