A Merlot az a fajta a világfajták között, mely új otthonra talált Szekszárdon. Minden évben kiváló minőséggel szüreteljük, lágy, bársonyos borok készülnek belőle, ezért kiváló alapanyaga a Cuvée-knek, Bikavéreknek. Önállóan is egy remek bor.

Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedünk. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, amely azt jelenti, hogy finoman maceráljuk a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelünk.

Sötétvörös színű, markáns, gyümölcsössége semmi kívánni valót nem hagy maga után. Illatában aszalt gyümölcsök, illetve a tölgyfahordós érlelés miatt, vaníliás illatok fedezhetőek fel. A bor kiemelten érdekes, tartalmas jellegzetesen szekszárdi Merlot.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklete: 18-20ºC.