A Kékfrankos a Kápát medencében őshonos fajta, minden adottsága megvan arra, hogy híres világfajtává váljon. Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedünk. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, amely azt jelenti, hogy finoman maceráljuk a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelünk. A teroár egyedisége íz- és illatvilága dominál ebben a Kékfrankosban.

Erre a Kékfrankosra jellemző, hogy szép egyensúlyban vannak a savak és a beltartalmi értékek, a fahordós érlelés diszkrét, háttérben marad. Egy hosszú ízű, komoly bor, amely egyszersmind jól iható is. Fűszeressége miatt igen jól társul mindenféle ételekhez.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 16-18ºC.