A Cabernet Franc mint fajta Bordeux-ból származik, de több mint 120 éve termesztik Szekszárdon a többi bordeux-i fajtával együtt. Más országokban Cuvée alapanyagként használják, önállóan nem hozzák forgalomba. Magyarországon, Szekszárdon új otthonra talált, önállóan is kiváló borok készülnek belőle.

Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedünk. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, amely azt jelenti, hogy finoman maceráljuk a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelünk.

Illatában fűszeres, elegáns és intenzív, ízében cseresznye, meggy, fekete gyümölcsök érezhetők, szájban selymes hatást kelt csokoládéval és fűszeres felütéssel. Szerkezete kiegyensúlyozott, kerek, tanninjai szépen integrálódnak a borban. Classic Selection borcsaládunknál a filozófiánk a gyümölcsös, fajtajelleges, jól fogyasztható borok létrehozása a cél, amellyel a fogyasztók minél szélesebb csoportját céloztuk meg, visszajelzések alapján ezt elértük.